Една жена, която няма нужда от представяне.

Една жена, която няма нужда от представяне.

Делата й отекват и до днес.
Търсихме лице, а получихме съмишленик-Човек, който не руши, а ГРАДИ.
Днес, заставаме пред Вас с Лицето и Продукта си, и сме горди от постигнатото.
А стремежът ни е да градим и надграждаме, всеки ден.
С любов за Вас!

прочети повече
По пътя на тухлите.

По пътя на тухлите.

Трудно е да проследим целия път на този символ на строителството, но със сигурност тухли са използвани няколко хиляди години преди новата ера в библейския град Йерихон до р. Йордан
Свидетелства за строителство с тухли има и в други, доста отдалечени части на света, като Индия и Перу.

Първоначално са били, блокчета от глина и слама, непечени и изсушавани на слънце. В България са наричани кирпич.

Археолозите датират първите изпечени тухли, разкрити в Месопотамия, Пакистан и др. от 4000 година пр. Хр. През 2000 година пр. Хр. е построена Вавилонската кула, многократно разрушавана, но и много пъти отново съграждана. За изпълнението ѝ са били използвани 85 милиона изпечени тухли. Все още в този регион могат да се видят къщи, при чието изграждане са били използвани тухли от Вавилонската кула.

прочети повече
  № BG-RRP-3.004-0106-C01

№ BG-RRP-3.004-0106-C01

ТАЙФУН-БГ ЕООД е бенефициент по договор № BG-RRP-3.004-0106-C01 Технологична модернизация в предприятието, финансиран по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG-RRP-3.004 Технологична модернизация по Оперативна програма „Национален план за възстановяване и устойчивост“, съфинансирана от Европейски съюз – NextGenerationEU чрез Механизъм за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на проекта е 661 073.66 лева, от които 330 536.83 лева европейско финансиране и 330 536.83 лева собствено финансиране.

прочети повече